Bokanmeldelser

Utdrag fra bokanmeldelse av Bokblogger.com:

«Det vert ein dramatisk historie me får servert, med familiehemmeligheter, mord og masse kjærleik og kabaretscener.»

«Eg synes tidsperioden er skildra på ein fremragende måte.»

«Eg likte veldig godt samspelet og dynamikken mellom Mari og hennes farfar, som byrjar å bli glemsk.»

«Det skjer dramatiske hendingar på kvar sin måte i kvar sin tidsperiode, som gjer at eg som leser trekker paralleller mellom Jeanine og Mari sine liv. Dette er eit veldig godt verkemiddel.»

«Språket er lett og skildrande, og språkvasken er upåklagelig."

"Eg er mektig imponert over forfatters skildringer frå tidsepoken La Bella Époque. Her har Skillebæk Moe virkelig gjort ein kjempejobb med sin research. Det er fascinerende å lese om fiktive personer som møter på historiske personer, og som er skildret på ein så naturleg måte at ein ikkje tenker over det før i ettertid.»

«Historien er både spennende og veldig interessant, med eit godt driv. Vekslinga mellom 1894 og 2016 fungerer utmerket, og fortid og nåtid utfyller kvarandre på ein naturleg og god måte."

«Men det som gjer boka ekstra interessant, er at viss ein går litt dypere ned i materien, så ser ein at ein god del av det som Jeanine er med på, og som skjer i hennes liv, er historisk korrekt informasjon.»

"Ein sit å undrar seg over kva som faktisk er fakta og ikkje, og ein må berre la seg rive med av det enorme arbeidet som ligg bak denne strålende romanen.»

«Det er mange skjebner i boka, og den vil treffe leseren sine følelser på fleire plan. Drivet i historien er som tidlegare nevnt veldig bra. Boka var vanskeleg å legga frå seg, og det vart ei overraskende kjekk lesestund.»

««Blyantskissen» er ein historisk roman som eg håpar får mange lesarar, for det fortjener den verkeleg."

"Dette er ein strålende forfattardebut frå Tone Skillebæk Moe. Ei bok eg varmt kan anbefale videre."

TERNINGKAST: 5

Hele anmeldelsen hos Bokblogger.com kan du lese her

Utdrag fra bokanmeldelse av Jernbanefrua.com

«Dette er en slik roman som jeg «omfavner» så lenge jeg bare klarer. En roman jeg drøyer og ikke ønsker skal ta slutt. Blyantskissen er en historie nærmest skapt for mørkere høstkvelder med tente lys og pledd.»

«Språket er godt. Det flyter fint og balanserer mykt, nærmest umerkelig mellom de ulike tidsepokene og alt som skjer.»

«Handlingen, eller selve historien starter med en gang, fenger og skaper nysgjerrighet til hva som skjer videre. Det er en «drive» gjennom romanen som hele tiden leder videre, gjør boken vanskelig å legge fra seg - og ja, kaffen ble kald.»

«Karakterene er så levende og naturlig skildret for dem, og i et så detaljert og rolig miljø at man nesten vil sette seg på første fly til Paris for å sjekke om det virkelig er så stemningsfullt, for jo. Flere av karakterene i romanen har levd sine liv på ekte!»

«Med sine flotte detaljer og skildringer skaper romanen også nysgjerrighet.»

«Blyantskissen er en roman som skapt for mørkere kvelder i sofakroken»

«Jeg likte Blyantskissen veldig godt. Jeg likte å lese den. Jeg likte det rolige bokomslaget som passer veldig godt sammen med tempoet i handlingen. Rolig og balansert forsterker det sansene litt i det som skjer, og avgir en avslappende holdning til leseren samtidig som nysgjerrigheten holder leseren skjerpet til historien videre.»

«En fantastisk debutroman av Tone Skillebæk Moe som jeg absolutt anbefaler!»

Terningkast  ⚄

Hele anmeldelsen av Jernbanefrua kan du lese her: