Bokanmeldelser

Utdrag fra bokanmeldelse av Bokblogger.com:

«Det vert ein dramatisk historie me får servert, med familiehemmeligheter, mord og masse kjærleik og kabaretscener.»

«Eg synes tidsperioden er skildra på ein fremragende måte.»

«Eg likte veldig godt samspelet og dynamikken mellom Mari og hennes farfar, som byrjar å bli glemsk.»

«Det skjer dramatiske hendingar på kvar sin måte i kvar sin tidsperiode, som gjer at eg som leser trekker paralleller mellom Jeanine og Mari sine liv. Dette er eit veldig godt verkemiddel.»

«Språket er lett og skildrande, og språkvasken er upåklagelig.» 

«Eg er mektig imponert over forfatters skildringer frå tidsepoken La Bella Époque. Her har Skillebæk Moe virkelig gjort ein kjempejobb med sin research. Det er fascinerende å lese om fiktive personer som møter på historiske personer, og som er skildret på ein så naturleg måte at ein ikkje tenker over det før i ettertid.»

«Historien er både spennende og veldig interessant, med eit godt driv. Vekslinga mellom 1894 og 2016 fungerer utmerket, og fortid og nåtid utfyller kvarandre på ein naturleg og god måte.»

«Men det som gjer boka ekstra interessant, er at viss ein går litt dypere ned i materien, så ser ein at ein god del av det som Jeanine er med på, og som skjer i hennes liv, er historisk korrekt informasjon.»

«Ein sit å undrar seg over kva som faktisk er fakta og ikkje, og ein må berre la seg rive med av det enorme arbeidet som ligg bak denne strålende romanen.»

«Det er mange skjebner i boka, og den vil treffe leseren sine følelser på fleire plan. Drivet i historien er som tidlegare nevnt veldig bra. Boka var vanskeleg å legga frå seg, og det vart ei overraskende kjekk lesestund.»

««Blyantskissen» er ein historisk roman som eg håpar får mange lesarar, for det fortjener den verkeleg.»

«Dette er ein strålende forfattardebut frå Tone Skillebæk Moe. Ei bok eg varmt kan anbefale videre.»

TERNINGKAST: 5

Hele anmeldelsen hos Bokblogger.com kan du lese her

Utdrag fra bokanmeldelse av Jernbanefrua.com

«Dette er en slik roman som jeg «omfavner» så lenge jeg bare klarer. En roman jeg drøyer og ikke ønsker skal ta slutt. Blyantskissen er en historie nærmest skapt for mørkere høstkvelder med tente lys og pledd.»

«Språket er godt. Det flyter fint og balanserer mykt, nærmest umerkelig mellom de ulike tidsepokene og alt som skjer.»

«Handlingen, eller selve historien starter med en gang, fenger og skaper nysgjerrighet til hva som skjer videre. Det er en «drive» gjennom romanen som hele tiden leder videre, gjør boken vanskelig å legge fra seg - og ja, kaffen ble kald.»

«Karakterene er så levende og naturlig skildret for dem, og i et så detaljert og rolig miljø at man nesten vil sette seg på første fly til Paris for å sjekke om det virkelig er så stemningsfullt, for jo. Flere av karakterene i romanen har levd sine liv på ekte!»

«Med sine flotte detaljer og skildringer skaper romanen også nysgjerrighet.»

«Blyantskissen er en roman som skapt for mørkere kvelder i sofakroken»

«Jeg likte Blyantskissen veldig godt. Jeg likte å lese den. Jeg likte det rolige bokomslaget som passer veldig godt sammen med tempoet i handlingen. Rolig og balansert forsterker det sansene litt i det som skjer, og avgir en avslappende holdning til leseren samtidig som nysgjerrigheten holder leseren skjerpet til historien videre.»

«En fantastisk debutroman av Tone Skillebæk Moe som jeg absolutt anbefaler!»

Terningkast  ⚄

Hele anmeldelsen av Jernbanefrua kan du lese her:

Utdrag fra bokanmeldelse av Hverdagsnett:

«Noen bøker får en til å sitte igjen med en slags tomhetsfølelse når siste side er lest. Dette er en sånn bok. Jeg ville ikke at den skulle være slutt. Jeg vil være i historien lenger, og få vite mer, både om fortid og nåtid. Denne må du lese!»

«Jeg håper virkelig at forfatteren skriver flere bøker, enten om denne familien eller en lignende historier :)»

«Fin veksling mellom fortid og nåtid. Språket flyter fint.»

Hele anmeldelsen hos Hverdagsnett.no kan du lese her:


Utdrag fra bokanmeldelse av Lillasjel:

«Dette var en fin underholdningsbok, lett å lese og avslappende. Moro å lese fra Paris 1894. 462 sider fløy avgårde mens jeg storkoste meg. Et mysterie dukker opp og en morder avsløres, ja her er det litt av hvert.»

«Anbefales varmt hvis du liker historiske underholdningsbøker.»

Hele anmeldelsen hos Lillasjel kan du lese her:


Utdrag fra bokanmeldelse av Henningbokhylle:

«Boka har passe lange kapitler som slutter slik at du fristes til å lese videre. Vekslingen mellom før og nåtid bidrar til å drive historien fremover. De to historiene utfyller hverandre på en utmerket måte. Språket i boka er godt, leseren føler seg til stede i begge tidsperiodene.»

«Historiske fakta og virkelige personer iblandet fiksjon, gjør etter hvert handlingen riktig så spennende, selv om det også er noen roligere perioder utover. Her er mye kjærlighet, men det ble likevel ikke for klissete, så jeg tror boka fint kan passe til begge kjønn.»

«Det er en del franske ord og setninger i boka, men de blir greit oversatt til norsk i dialogene.»

«Liker du historiske underholdningsromaner med både spenning, kjærlighet og historiske korrekte fakta, så er dette ei bok jeg mer enn gjerne anbefaler videre. Perfekt sommerlektyre!»

Terningkast 5

Hele anmeldelsen hos Henningbokhylle kan du lese her:


Utdrag fra bokanmeldelse av Skrivelyst:

«For en roman!»

«Historie, kjærlighet, familie, klasseskille, og dramatiske vendinger er bare noen få ord for å beskrive denne boken.»

«Gode paralleller mellom de to tidsperiodene, de to kvinnene, og deres intense følelsesliv gjør boka enda mer interessant.»

«For meg kan slike bøker enten bli suksesser eller et kaos av to tidsperioder man ikke kan koble sammen. Skillebæk Moe mestrer dette så til de grader, historien har et godt driv selv med vekslinger, det føles utfyllende mer enn forstyrrende med vekslingene.»

«Språket er godt og lett selv med franske ord og utrykk, og skildringene kan det virkelig ikke trekkes noe på.» 

Hele anmeldelsen hos Skrivelyst kan du lese her